Esti student? Esti blogger? Fii cu ochii pe ei și câștigă o tabletă Samsung

0

Alianța pentru o Românie Curată organizează în perioada 2-22 decembrie un concurs de monitorizare a practicilor de bună guvernare din universități.

Știi ce se întâmplă la tine la universitate? Ești cu ochii pe ei? Dacă înveți într-o universitate în care se încalcă principiile transparenței, eticii șibunei guvernări, poți să iei măsuri.

Monitorizează tot ce se întâmplă și scrie-ne. Înscrie în perioada 2-22 decembrie un text/fotografie/video pe platforma student.romaniacurata.ro.Pe 25 decembrie premiem trei dintre cele mai relevante texte, fotografii şi video cu trei tablete Samsung Galaxy Tab2.

Despre ce

Dacă nu știi de unde să începi, pune-ți câteva întrebări:

  • Bugetul universității e afișat public? Cât de transparent se cheltuie taxele de cămin?
  • Există cazuri de corupție, abuz de putere, discriminare și plagiat în universitatea ta? Dar un sistem prin care pot fi raportate și rezolvate?
  • Sunt publicate toate informațiile de interes public pe site-ul universității?
  • Cât de transparent se acordă bursele? Cât de transparent sunt calculate taxele de studiu?
  • Cât de echitabil și corect se aplică regulile și sancțiunile?
  • Universitatea se interesează să afle ce probleme au studenții?
  • Ce se întâmplă cu cererile depuse la registratura universității? În cât timp primesc răspuns?
  • Au existat campanii de descurajare a corupției?
  • Cum sunt aleși reprezentanții studenților? Există criterii impuse de universitate sau cazuri de incompatibilitate a funcțiilor?

Toate aceste întrebări reprezintă teme perfecte de monitorizare a bunei guvernări din universitatea ta. Sunt chiar mult mai multe de-atât – poți să consulți și să descarci lista completă de subiecte aici. Investighează, documentează și postează!

Cum participi

Dacă vrei să te înscrii, trimite-ne un mail cu tema propusă și datele tale de contact (nume, prenume, anul și facultatea la care înveți, adresa de mail și numărul de telefon) la concurs.studentarc@romaniacurata.ro. Te vom ajuta să-ți creezi un cont pe student.romaniacurata.ro. Acolo îți poți posta articolul, în categoria Concurs. Dacă textul tău e aprobat de unul dintre moderatorii noștri, o să primești un mail cu toate datele despre campania ta de monitorizare. O să te susținem cu informații pe tot parcursul campaniei.

Cine câștigă?

Cu cât te implici mai mult în campanie, cu atât ai mai multe șanse să câștigi. Alege-ți o temă relevantă. Cele mai bune texte, fotografii şi video sunt cele originale care arată ce se întâmplă în universitatea ta  și ajung să fie distribuite masiv prin social media. Cei trei câștigătorii vor fi desemnați la încheierea perioadei de derulare a concursului, pe 25 decembrie, de către juriul alcătuit de Societatea Academică din România şi ANOSR.

La cererea participanților, identitatea acestora poate fi protejată prin anonimat. Regulamentul şi metodologia completă a concursului pot fi consultate aici. Student România Curată e o inițiativă a Alianței pentru o Românie Curată, în colaborare cu Ambasada Statelor Unite și ANOSR.

3,679 total views, 2 views today

Share.

About Author

Leave A Reply