Biroul de Conducere


Președinte: Horia Șerban ONIȚA

E-mail: horia@anosr.ro  Telefon: 0748 880 910


Horia este proaspăt licențiat în Drept, urmând ca din această toamnă să studieze în cadrul unui program de studii de masterat. Este un tânăr care, încă de pe băncile liceului, a militat pentru viziunea unui sistem de învățământ de calitate, incluziv și centrat pe elev din diferite poziții în cadrul Consiliului Național al Elevilor, inclusiv Președinte al structurii (2015-2016). Acesta a ocupat în ultimii doi ani funcția de Președinte al Asociației Studenților în Drept, organizația reprezentativă a studenților Facultății de Drept – UB.

În parcursul lui, a ocupat pozițiile de Student Consilier, Student Senator și Reprezentant al studenților în Consiliul de Administrație în cadrul universității în care studiază.

Consideră că învățământul superior românesc va fi influențat în perioada imediat următoare de 3 mari factori: pandemic, electoral și de proiectare (elaborarea noilor strategii naționale, un nou cadru financiar multianual etc). Deși implică provocări, este încă o ocazie ca decidenții să prezinte ferm și onest cum proiectează evoluția sistemului pe termen scurt și mediu și să acționeze cu obiective clare, în beneficiul studenților.

Horia este și Student evaluator ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior).


Secretar General: Oana Alexandra ȚÎNȚAR

E-mail: oana@anosr.ro  Telefon: 0745 353 908


Oana este o persoană organizată și foarte atentă la detalii. Întotdeauna și-a dorit ca prin toate acțiunile sale să aibă un impact pozitiv asupra comunității din care face parte, fapt pentru care și-a dedicat mult timp voluntariatului, încă din liceu.

Mișcarea studențească i-a captat atenția acum 4 ani, când a început să activeze în cadrul Organizației Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (OSUT Cluj), având ulterior un mandat de coordonator în Biroul de Conducere Extins și două mandate în Biroul de Conducere, ultimul fiind cel de Președinte. De asemenea, în ultimul an, Oana a făcut parte din structuri decizionale din cadrul UTC-N, precum Consiliul de Administrație, Senatul universității și Consiliul Facultății de Automatică și Calculatoare.

Acest parcurs a determinat dorinţa de a face următorul pas, la nivel naţional, unde își propune să contribuie la dezvoltarea mediului studenţesc. Gândirea analitică, abilităţile de comunicare și experienţa în managementul proiectelor reprezintă plusurile majore care, alături de dorința de autodepășire și de dedicare, o vor ajuta să fie un om de bază al acestei echipe.

Oana este și Student evaluator ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior).


Vicepreședinte Educațional: Tamara CIOBANU

E-mail: tamara@anosr.ro  Telefon: 0724 654 840


Tamara este studentă în anul IV la Facultatea de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Activitatea ei în domeniul mișcării studențești a debutat la începutul anului 2017, în cadrul Organizației Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB), unde a conturat o pasiune pentru dimensiunea educațională. În plus, informațiile generale dobândite la facultate au perfecționat atât reliefarea unei imagini de ansamblu a actorilor la nivel local și național, care influențează, direct sau indirect, procesul educațional, cât și a politicilor care formează structura de rezistență a domeniului.

Ea a ales să se implice în mișcarea studențească la nivel național, deoarece este o persoană dedicată idealurilor sale și crede cu adevărat în puterea schimbării ce pleacă de la fiecare dintre noi. Consideră că dezvoltarea politicilor educaționale și de tineret creionează o prioritate pentru învățământul de calitate și că întreaga comunitate academică ar trebui să fie implicată activ în perpetua îmbunătățire a acestora.

Tamara este și Student evaluator ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior).


Vicepreședinte Educațional: Ana DUPLAVA

E-mail: ana@anosr.ro  Telefon: 0747 703 229


Ana este licențiată în Psihologie și studentă în cadrul programului de master Psihologie Aplicată în Domeniul Securității Naționale în cadrul Universității din București. Ea a ales să se implice în mișcarea studențească încă din anul I alături de colegii din Asociația Studenților în Psihologie Sibiu, unde a activat în calitate de Coordonator Financiar.

A devenit pasionată de domeniul educațional și s-a regăsit în principiile ANOSR încă de la primul contact cu federația. Ana a ales reprezentarea studenților la nivel național, deoarece crede cu tărie că schimbările sunt posibile și realizabile, dacă ne unim în interesele și eforturile de a perpetua schimbări în sistemul educațional. Consideră că îmbunătățirea sistemului de învățământ este un punct cheie în evoluția societății, respectiv ANOSR reprezintă nu numai un element important pentru reprezentarea intereselor și drepturilor studenților, ci și pentru dezvoltarea țării.

Ana este și Student evaluator ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior).


Vicepreședinte Tineret: Cătălin FILIP

E-mail: catalin@anosr.ro  Telefon: 0753 562 602


Cătălin este student în anul III la Facultatea de Istorie și Filosofie, specializarea Studii de securitate, din cadrul Universității Babeș-Bolyai. El a ales să se implice încă din anul I în mișcarea studențească, în calitate de voluntar al Organizației Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB).

Pe parcursul primului an de voluntariat a realizat că dorește să treacă la un alt nivel pe zona de reprezentare, contribuind la asigurarea sustenabilității mediului universitar de la nivel local, prin statutul de student reprezentant în Consiliul Facultății de Istorie și Filosofie, precum și de coordonator al departamentului de Relații Externe din cadrul OSUBB.

Pentru Cătălin, mișcarea studențească reprezintă un mecanism prin care se poate contribui la un mediu ambiental de dezvoltare și învățare pentru studenți și tineri. Sociabilitatea, deschiderea la dialog și inițiativa reprezintă câteva dintre punctele care îl caracterizează și prin care va contribui la bunul mers al federației.


Vicepreședinte Relații Internaționale: Andrei STAN

E-mail: andrei@anosr.ro  Telefon: 0764 730 275


Andrei e student în anul IV la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, specializarea Inginerie economică în domeniul Electric, Electronic și Electroenergetic, în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Acesta s-a alăturat mișcării studențești încă din primul an de facultate, intrând în Organizația Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, loc în care a petrecut mai bine de doi ani. Cu ajutorul abilităților deprinse în cadrul local, a decis să își continue drumul la nivel național pentru a da mai departe informațiile dobândinte pe parcursul timpului său în mișcarea studențească.

Fiind extrem de versatil, el deține cunoștințe într-o plajă de domenii diverse. Astfel, pe lângă skillset-ul dezvoltat în cadrul activităților de voluntariat, acesta deține un background și în domeniul IT, ajutând la dezvoltarea și implementarea unor proiecte în acest sens.


Vicepreședinte Relații Publice: Cornelia-Florina FECHETE

E-mail: florina@anosr.ro  Telefon: 0744 118 894


Florina este studentă în anul VI la programul de studii de licență și master integrat Arhitectură în cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism din Timișoara. Ea s-a alăturat activ mișcării studențești în anul 2017, din postura de Vicepreședinte Secretar al Asociației de la 4 (A4, Asociația studenților arhitecți din Timișoara), urmând a fi pentru doi ani Președinte, iar ulterior coordonator al departamentului Imagine al aceleiași asociații.

În parcursul ei, a ocupat funcțiile de Student Consilier și Student Senator în cadrul facultății și universității în care studiază.

Consideră că profesia în care dorește să activeze în viitor a făcut-o să conștientizeze nevoia unui sistem bine conturat și în care învățământul este centrat pe student. Arhitectura și-a pus bazele pe valorile unor societăți bine definite, iar o societate care nu prioritizează sectorul educațional, nu poate să își asume acest titlu, ci o face doar într-un mod gratuit.

Florina este și Student evaluator ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior).


Vicepreședinte Financiar: Andreea-Alexandra GAVRILOIU

E-mail: andreea@anosr.ro  Telefon: 0756 061 093


Andreea este studentă în an terminal la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine la specializarea Limbă și Literatură, Engleză – Germană, și a început activitatea în sfera reprezentării studențești în iarna anului 2019, când s-a alăturat Asociației Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (ASLS).

Implicarea într-o organizație studențească a făcut-o să înțelegă problemele și situațiile cu care se confruntă studenții, lucru ce a determinat-o să își reprezinte colegii atât în Consiliul Facultății, cât și în Senatul Universitar. Însă, parcursul său nu s-a oprit aici, în vara aceluiași an hotărându-se să se alăture miscării studențești la nivel național. În urma activităților ei intense, Andreea a demonstrat că este o persoană responsabilă și calculată, care dorește să se autodepășească și să învețe lucruri noi în continuare, fără să aibă vreo reținere.