La Timișoara trezim țara!

3

La Timișoara trezim țara!Odată cu sosirea noului an, liderii studenților din toată țara se adună la Timișoara. Astfel, în perioada 4-7 ianuarie are loc Adunarea Generală Extraordinară a Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). În cadrul acesteia, va fi analizată activitatea federației de la preluarea noului mandat, la Forumul Organizațiilor Studențești din România (FOSR) din luna august 2017 și, totodată, vom trasa următoarele direcții pentru următoarele luni.

Pe lângă sesiunile formale ale Adunării Generale, liderii studenților doresc să continue poziția adoptată în vederea modificărilor propuse privitor la Legile justiției și legislația penală, pe care le critică și consideră că acestea ar putea marca distrugerea din temelii a statului de drept.

ANOSR a sesizat în nenumărate rânduri că modificări dorite pot avea grave consecințe și a cerut retragerea și rediscutarea acestora. Încă din luna decembrie, ANOSR a declarat că se alătură protestelor, îndemnând studenții din toată țara să urmeze această mișcare. Totodată, în perioada de vacanță, ANOSR a militat pentru protestul de oriunde, sub egida „nu contează de unde protestez”, în care am îndemnat studenții să protesteze fie din centrul lor universitar, fie din orașul natal, prin orice formă de protest.

Deși semnale nenumărate au fost trase, schimbările dorite își continuă mersul, lucru pe care nu îl putem accepta. Astfel, în aceste zile, în care discutăm demersul federației și noile direcții, ne dorim să fim o voce comună la Timișoara, un oraș marcant pentru schimbările în bine care au început aici, unul dintre acestea la care putem face referire fiind Revoluția din anul 1989.

Sâmbătă, 6 ianuarie, începând cu ora 21:00, ne vom uni într-o singură voce în cazul unui protest în Piața Operei. Ne dorim să spunem clar și tare că țara noastră nu este de vânzare și că noi, studenții, ne dorim un sistem democratic, în care justiția să nu fie considerată un „obiect de joacă” al celor ce ne conduc. Pe parcursul a două ore, vom contura prin lozinci și strigări faptul că ne dorim oprirea acestor schimbări și un sistem corect, în care studenții să conteze și părerea noastră să fie luată în seamă, deoarece noi reprezentăm viitorul.

Desigur, acest protest nu va fi un ultim semnal de alarmă. Studenții vor fi în stradă și de acum încolo, în centrele lor universitare, sau chiar în capitală. Țara este a noastră și nu o vrem distrusă doar pentru interesele personale ale unor politicieni care doresc să utilizeze justiția după bunul plac.

1,882 total views, 2 views today

3 comentarii

 1. dumitru rizoaica on

  Dragi protestatari #rezist, care raspundeti la chemarile la proteste!

  Va anunt ca acum va puteti lamuri pe deplin daca cei ce va cheama la proteste sunt romani de buna credinta , interesati de viitorul vostru si al Tarii, sau se afla in slujba intereselor unor indivizi sau institutii!

  Ieri (27-12-2017) am adresat o solicitare la dialog celor 7 (sapte) reprezentanti ai ONG-urilor care au participat la intalnirea cu premierul Mihai Tudose, pentru a le prezenta o solutie care sa scoata societatea romaneasca din haosul in care este prabusita de circa un an.

  Daca cei 7 (deocamdata 6, deoarece pe Radu Dumitru nu l-am putut contacta) sunt proprii lor stapani si sunt de buna credinta nu au niciun motiv sa refuze un asemenea dialog!

  Dar daca servesc alte interese decat cele ale romanilor si Romaniei, atunci SIGUR nu vor fi interesati de dialog!

  Cine sunt eu ca sa-i invit la dialog? Sunt un cetatean onest care de peste 60 de ani actionez, dupa puterile mele, pentru Binele Romaniei, fiind arestat politic atat in 1958 cat si in 1986, iar de 25 de ani promovez o solutie care poate aduce Pace, Intelegere si Incredere intre romani.
  Solutia poate fi verificata pe sine, de catre orice om normal si responsabil.

  Cei care detin date despre Radu Dumitru (delegat al Organizatiilor din Diaspora) sunt rugati sa mi le transmita, sau sa-i transmita lui dorinta mea de a ma contacta!

  Cei 7 sunt: Alexandru Socol (Coruptia ucide), Ciprian Ciocan (Va vedem din Sibiu), Laurentiu Stefanescu (Initiativa Timisoara), Marius Deaconu (ANOSR-studenti), Mihai Politianu (Initiativa Romania), Mihai Tudorica (#REZISTENTA) si Radu Dumitru (delegat al Organizatiilor din Diaspora).

  Bucuresti, 28-12-2017.

  Ing. pens. Dumitru Rizoaica, fost detinut politic in 1958-1963 si februarie-aprilie 1986. Tel.0723.966.732.

 2. dumitru rizoaica on

  Domnilor primi-demnitari, NEMERNICI, ai Romaniei!

  Va rog sa ma scuzati, dar asa consider ca este drept sa ma adresez voua primilor trei demnitari ai Romaniei, Iohannis, Tariceanu si Dragnea, carora in data de 13-10-2017 v-am transmis cu adresele Nr.20.326 (la Cotroceni), Nr.2593/A (la Senat) si Nr.4612 (la Cam. Dep.), un “APEL pentru Pace si Intelegere intre romani, adresat vremelnicilor conducatori ai Romaniei 2017-2018 de catre fostul detinut politic Dumitru Rizoaica”.

  Tot nu credeti, domnilor, ca voua, care detineti cele mai inalte demnitati in Statul roman, la pachet cu privilegiile aferente, va revine si cea mai mare responsabilitate in a cauta cele mai bune solutii pentru a oferi maximum de armonie si de eficienta societatii romanesti?

  Daca nici voi si nici colaboratorii vostri nu gasiti asemenea solutii, de ce sunteti orbi si surzi la solutiile care vi se prezinta?

  Au trecut 70 de zile de cand v-am transmis o singura fila A4, in care v-am prezentat o solutie pe care puteati (si inca puteti!) sa o verificati pe voi insiva, pentru a sti daca este valabila, sau nu, pentru societatea romaneasca!

  SOLUTIA fiind de Interes National, aveati MINIMA datorie sa va prezentati punctul de vedere fata de ea, in Direct si la Ore de Varf!

  Daca dnii Tariceanu si Dragnea pot invoca programul supraincarcat din ultimele doua luni, cum poate justifica dl Iohannis – acest prea scump, pentru romani, “porumbel voiajor”, care saptamanal merge in voiaj la “porumbita” lui, pe ruta Bucuresti-Sibiu si retur, cu un intreg “stol” de masini cu carburantii si SPP-istii aferenti – ignorarea unei SOLUTII care ar fi eliminat neincrederea din societatea noastra, in care, asa cum constata domnia sa, “avem cea mai grava forma de criza: CRIZA de INCREDERE”!

  TREZITI-VA dlor primi-demnitari ai Romaniei si asumati-va Responsabilitatea ce va revine, pentru a va recapata Demnitatea si a merita Respectul romanilor!

  Bucuresti, 22-12-2017. Ing. pens. Dumitru Rizoaica, fost detinut politic.

 3. dumitru rizoaica on

  Tara nu se trezeste servind slogane si pe autorii abuzurilor!
  Tara se serveste promovand SOLUTII care pot preveni abuzurile si coruptia!
  Treziti-va, dragi studenti!
  Nu acceptati sa fiti papusile unor ticalosi!

Fă-ți vocea auzită!